Goede Week & Pasen 2021De Goede Week - 'Anders dan anders'

De Goede Week: Palmzondag, Witte Donderdag en Goede vrijdag… Ze worden niet gevierd. Althans niet in het kerkgebouw. En dit voelt zo onwezenlijk vreemd aan. Deze bijzondere dagen worden trouwens jaar na jaar in woord en symbool geduid en uitgevierd doorheen het samen vieren in de kerk.


De Goede Week - 'Het zit vanbinnen'

Maar het echte gebeuren, de diepe betekenis van deze dagen is uiteindelijk een zaak van hart en geest, een gebeuren diep in onze menselijke ziel. En daar kunnen we nog altijd terecht. Al zullen we mekaar en het samenzijn missen, toch kunnen en mogen we deze bijzondere dagen niet ver van ons in quarantaine duwen. Ze vragen zeker nu om, meer dan ooit, beleefd en doorleefd te worden. Voor velen was het enkele weken geleden als ‘Witte Donderdag’, geen vuiltje aan de lucht. De dag nadien overviel ‘Goede Vrijdag’ ons en kwamen we terecht in de stilte, de verlatenheid en misschien wel de eenzaamheid van ‘Stille Zaterdag’. Maar, was het lang geleden niet Jesaja die zegde: “Zie, iets nieuws ga Ik maken, het is al aan het kiemen, weet gij dat niet?” Zijn vooruitblik op wat wij vandaag Pasen noemen, de dag dat Jezus in zijn woorden tot ons zegt: “Leef !”.


De Goede Week - 'We zijn samen onderweg'

Laten we dus de weg van de Goede Week ook nu maar samen afleggen, om ook samen opgelucht en bevrijd voor het lege graf te staan en te kunnen herademen van de zware tocht die eens achter ons zal liggen.

Om dit alles willen we de komende Goede Week en Pasen ons meer dan ooit verbonden voelen met elkaar. Daartoe willen we u tot hulp zijn. We zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen - net als met Kerstmis - online uitzenden. Op die manier kunnen we ons doorheen ons samen bidden en bezinnen verbonden voelen met diegenen die misschien wel naast ons in de kerk hadden gezeten.

Via de linken hiernaast kan u alles vinden.


Palmzondag

KLIK HIER

Witte Donderdag

KLIK HIER

Goede Vrijdag

KLIK HIER

Pasen

KLIK HIER